Obuća

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Pol
Brend
Prikažite više
Sezona
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
ciciban
56 proizvoda
Pročitajte
Pronađite obuću za mališane svih uzrasta

Kupovina obuće za djecu vrlo često može biti pravi mali izazov. Dok ne odrastu dovoljno, roditelji uvijek imaju dilemu da li je cipela ili patika odgovarajuća i koliko će je dijete nositi.

DexyCo vam nudi izuzetno veliki izbor cipela za djecu čiji se brojevi, tačnije veličine, kreću od veličina za prohodavanje pa do brojeva koji bi mogli nositi i odrasli.

Tu su također i papuče, patike, čizme, sandale i gumene čizme. Za djevojčice smo pripremili izuzetno raznoliku ponudu baletanki, a u okviru ponude obuće za bebe nudimo i cipele za nehodanje te cipele za prohodavanje.

Kako odabrati najbolju obuću za dijete?

Prije nego krenete u kupovinu dječije obuće, morate odrediti veličinu i broj. Nije loše da izmjerite oba stopala jer se kod djece često dešava da je jedno stopalo veće od drugog. Istraživanja su pokazala da se kod djece do 3. godine stopalo može povećati čak do pola centimetra u periodu od dva do tri mjeseca. Kod djece uzrasta od 3 do 6 godina stopalo raste sporije, otprilike po pola centimetra svaka četiri do šest mjeseci. Nakon 6. godine rast usporava na otprilike jednu veličinu godišnje.

Zbog toga je DexyCo pripremio modele dječije obuće čije veličine pokrivaju redovne intervale brojeva, ali i veličine između. Pravilan izbor veličine je ključan jer će samo pravilna veličina obuće za dijete imati pravilan utjecaj na rast i razvoj stopala i kičme.

Dječija obuća mora biti napravljena od prirodnih, mekanih i fleksibilnih materijala kao što su koža ili platno. Samo obuća napravljena od takvih materijala pružit će malom stopalu pravilnu potporu, a istovremeno pružiti dovoljno prostora za prilagodbu razvoju stopala.

Izbor između pertli i čičak trake zavisi od uzrasta djeteta. Ako je dijete naučilo vezivati pertle, tada su patike ili cipele sa pertlama bolji izbor jer se prijanjanje obuće bolje kontroliše stezanjem ili otpuštanjem pertli. Čičak traka je namijenjena mlađoj djeci jer omogućava brže osamostaljivanje u procesu obuvanja.

U DexyCo-u možete pronaći izuzetno raznovrstan i bogat izbor obuće za djecu svih uzrasta, za sve vremenske prilike i nedaće.