Obuća

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Prikažite više
Pol
Sezona
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
kangaroos
14 proizvoda
Pročitajte

Obuća za djecu - Korak u svijet razigrano i udobno

Obuća za djecu igra ključnu ulogu tokom rasta i razvoja vaših mališana jer im omogućava da se kreću, igraju i istražuju svijet na najbolji mogući način.

Pri izboru obuće za djecu obavezno je da obratite pažnju na to da sve što kupujete, bile to papuče, patofne, patike, čizmice ili bilo šta drugo od obuće, bude u skladu sa potrebama vaših mališana i tako da nudi udobnost na svakom koraku.


Koju obuću za djecu možete pronaći u našoj ponudi?

U DexiCo ponudi možete pronaći sjajan izbor raznovrsne odjeće za vaše mališane različitih uzrasta, te imate na raspolaganju gotovo sve što vam može zatrebati za njih. Tu su:

 

  • Gumene i kožne čizme

  • Patike

  • Cipele

  • Baletanke

  • Sandale

  • Patofne

  • Obuću za bebe


Nije uvek lako napraviti pravi izbor, ali uzmite u obzir sve ono što je važno da bi vaše male djevojčice i dječaci slobodno i komforno koračali, trčkarali i istraživali svijet oko sebe.

 

Kako izabrati odgovarajuću obuću za djecu?

Kako je period djetinjstva najvažniji period kada njihova stopala rastu i razvijaju se, izuzetno je važno da odaberete obuću koja će podržati njihov prirodan rast i razvoj.

Obuća koja je premala ili nepravilno oblikovana može prouzrokovati ozbiljne probleme sa stopalima i hodanjem, te treba posebno obratiti pažnju na nekoliko važnih kriterijuma pri izboru:
 

Udobnost obuće za djecu na prvom mjestu

Djeca neće štedjeti na aktivnostima zbog neudobne obuće. Stoga je udobnost apsolutni prioritet prilikom odabira. Obratite pažnju na unutrašnje potplate koji trebaju pružiti dobru potporu stopalima. Materijali koji omogućavaju disanje i sprečavaju znojenje stopala također su bitni za udobnost.
 

Pravilna veličina i prilagodljivost obuće

Djeca brzo rastu, pa je bitno često provjeravati veličinu njihove obuće. Obavezno ostavite dovoljno prostora za prste kako bi se stopalo prirodno kretalo. Često je bolje uzeti malo veću obuću nego premalu.

Osim toga, obuća sa čičak trakama ili pertlama omogućava prilagodljivost u skladu s promjenama u veličini djetetove noge i pruža dodatnu potporu.
 

Dizajn obuće po dječijoj mjeri

Obuća za djecu često dolazi u raznim bojama i uzorcima. Dajte djeci priliku da izraze svoj stil i odaberu obuću koja će im se svidjeti.

Dizajn može biti inspiriran omiljenim crtanim junacima ili životinjama, čineći obuću privlačnom za mališane.
 

Neka obuća za djecu bude takva da šetnja bude kao po oblacima

Obuća za djecu nije samo modni izbor, već i važan faktor za njihovo zdravlje i udobnost. Pravilno odabrana obuća omogućava djeci da istražuju svijet oko sebe s povjerenjem i udobnošću.

Pratite rast njihovih stopala, osigurajte udobnost i komfor u kojima će uživati. I ne zaboravite da im nekad dopustite da učestvuju u odabiru zajedno sa vama - to će ih sigurno oduševiti, posebno ukoliko žele neku posebnu boju i dezen obuće.